Välkommen till Radical Racing

Motorer

Motorer

Radical Performance Engines (RPE) design, trimmar och bygger alla motorer till radicals tävlingsbilar.

Företaget är lokaliserat I Peterborough I Storbrittanien och I Spring Mountain Motorsport Ranch, Nevada, USA.

RPE har mer erfarenhet att bygga och trimma motorer från Super Bikes än något annat företag i världen. Man är så självsäkra på kompetensen och kvalitén på motorerna att man ger varje motor och motorrenovering 30 timmars racinggaranti (Villkorad).

RPE får alla motorer direkt från tillverkarna och en stort antal modifieringar görs för att säkerställa kraft och driftsäkerhet och för att de ska klara de extrema påfrestningar som uppstår i en Radical med g-krafter på upp till 2,5 g.

V8:orna i SR serien byggs av RPE från delar varav de flesta är både av egen design och tillverkning. Dessa unka lättviktsmotorer innehåller teknologi från såväl Super Bikes som Formel 1 och ger hög kraft och samtidigt extremt hög driftsäkerhet.

För kunder som föredrar en motor från en standardbil så har RPE trimmat och anpassat Hondas Vtec-motor till Radical SR5.

RPE utvecklar och bygger även Radicals växellådor och drivlinor. Det unika SR3 växelsystmet, den sexväxlade lådan i SR8 och Radicals halvautomatiska växelsystem har också utvecklats av RPE.

RPE:s tekniker ger service till kunder och radicals distrbiturörer över hela världen och är tillgängliga för att ge hjälp i både verkstäder och depåer.